Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Recenze robotického vysavače ETA Raggio Eco 3225 90000

25. 1. 2021 aktualizováno

Recenze robotického vysavače ETA Raggio Eco 3225 90000

Do velkého srovnání robotických vysavačů letošního roku jsme zařadili i model bez mopu ETA Raggio Eco 3225 90000 od českého výrobce. Čím nás zaujal se dozvíte v podrobné recenzi. Věnovali jsme se konstrukci, výdrži baterie, výkonu, manipulaci a funkcím.

Hodnocení robotického vysavače ETA Raggio Eco 3225 90000

8.5

Skvělý

Robotický vysavač ETA Raggio Eco 3225 90000 vyniká ve střední třídě svým spolehlivým navigačním systémem. Má velký výkon, trojitou filtraci, snadné ovládání v češtině a podává skvělé výsledky při úklidu. V praxi oceníte až 10 uživatelských účtů a možnost používat virtuální zóny. Naopak jako zápory zde shledáváme vyšší hlučnost, parametry baterie a výšku 10,5 cm.

Design a zpracování
7.5
Hardwarová výbava a výdrž
8.5
Manipulace a ovládání
9.5
Kvalita vysávání a údržba
8.5
Klady
  • Spolehlivě zametá smetí i z rohů
  • Trojitá filtrace
  • Funkce „nerušit“
  • Skvělá orientace v prostoru
  • Vytváří mapy místnosti + zón
  • 3 intenzity úklidu a systémy pohybu
  • Až 10 uživatelských účtů
  • Lze ovládat snadno a i bez mobilu
  • Přehledná aplikace s češtinou
Zápory
  • Mírně vyšší výška a hmotnost
  • Průměrná velikost nádoby na smetí
  • Vyšší hlučnost
  • Delší doba nabíjení
  • Průměrná kapacita baterie

Design a zpracování – 7,5/10

Na kulatém robotickém vysavači ETA Raggio Eco 3225 90000 si na první pohled všimnete značné výšky, kterou zapříčiňuje především vystouplý laserový navigační systém. Přístroj na výšku měří 10,5 cm. Také hmotnost 3,7 kg patří mezi průměrné až vyšší.

Ve vrchní části se kromě laserového systému nacházejí také ovládací prvky. Spodek vysavače ETA Raggio Eco 3225 90000 je osazený klasickou výbavou v podobě dvou menších krajních kartáčů a jednoho hlavního středového s kombinací lamel a štětin pro co nejlepší sběr nečistot na jakémkoliv typu podlahy. O trojnásobnou filtraci se zde stará kvalitní HEPA filtr.

robotický vysavač ETA Raggio Eco 3225 90000

Recenzovaný robotický vysavač od značky ETA je vybavený prachovým sáčkem o objemu 0,3 litru. To je menší objem nádobky, než s jakým se můžete setkat u běžných modelů střední třídy. Při práci dosahuje hlučnosti 75 dB. Připravte se tedy, že se jedná o zařízení s výkonným avšak hlučnějším motorem. Naštěstí je zde i funkce „nerušit“.

Výbava a výdrž – 8,5/10

Robotický vysavač ETA Raggio Eco 3225 90000 disponuje třemi režimy úklidu – automatickým, zónovým a lokálním. Také regulace sacího výkonu nabízí tři stupně. Najdete zde praktické funkce jako například časovač nebo nastavení zakázaných zón, do kterých nemá vysavač jezdit. Jejich instalace je čistě virtuální bez nutnosti umisťování jakékoliv fyzické barikády.

Pohyb je organizovaný a řídí se laserovým senzorem, jež skenuje místnost v rozsahu 360°. Snadno tak identifikuje každou překážu a bez dotyku ji objede. Pomocí laserového snímače rovněž vytváří mapu prostoru, na jejímž základě si naplánuje úklid celé místnosti. Samozřejmě ETA dokáže včas zaznamenat nebezpečné úseky jako schody a vyhnout se jim.

ETA robotický vysavač podporuje vytvoření až 10 uživatelských účtů, zón úklidu a zakázaných zón. Lze ho tedy bez obtíží používat ve vícepatrových domech nebo si ho vzít s sebou na chatu. Zásobník není vybavený signalizací přeplnění.

Li-ion baterie ETA Raggio Eco 3225 90000 postačí na 80 minut provozu, což je v porovnání s konkurencí poměrně kratší doba. Navíc u většiny robotických vysavačů značky ETA dle zkušeností zákazníků nevydrží přístroj pracovat po celou slibovanou dobu. Počítejte i s delším nabíjení kolem 5 hodin. Výhodou je, že se vysavač sám vrátí do stanice, když mu dojde energie nebo když dokončí vysávání.

Manipulace a ovládání – 9,5/10

Průměrná až vyšší hmotnost není u ETA Raggio Eco 3225 90000 příliš velkou komplikací, protože testovaný typ prakticky nebudete muset zvedat ani přenášet. Díky již zmíněnému navracení se do nabíjecí stanice se jedná o zcela samostatný spotřebič.

Ovládání je mimořádně snadné a intuitivní. Kromě základních fyzických tlačítek probíhá především přes mobilní aplikaci ETA RAGGIO, která je ke stažení zdarma. Tato aplikace vám umožní robotický vysavač ovládat i sledovat jeho aktuální stav a historii úklidu. Za pochvalu stojí zjištění, že celé její prostředí je v češtině.

ovládání ETA Raggio Eco

Ačkoli je aplikace velmi praktická, pro provoz ji nezbytně nepotřebujete – robotický vysavač ETA Raggio Eco 3225 90000 tak můžete pořídit i své babičce. Ovládání přes mobilní telefon však výrazně rozšiřuje možnosti použití, protože obsahuje funkce jako virtuální zábranu, mapu, časovač nebo režimy úklidů. Také díky aplikaci můžete přístroj spustit dálkově třeba z kanceláře.

Kvalita vysávání a údržba – 8,5/10

ETA Raggio Eco 3225 90000 v sobě nemá funkci mopu s mokrým vytíráním. Vysávat prach a jiné nečistoty však zvládá na jedničku bez vynechání jediného místa. Díky přečnívajícím rotačním kartáčům dokáže vymést nečistoty i z rohů a hůře přístupných míst. Poradí si s pevnými podlahami i koberci s výškou vlasu do 1 cm. Bez obtíží přejede přechodové lišky a prahy do výšky 1,5 cm.

ETA Raggio Eco 3225 90000 robotický vysavač

Po každém vysávání nezapomínejte vysypat zásobník, který je akorát dostačující pro jeden úklid. V ostatních ohledech je tento robotický vysavač prakticky bezúdržbový. Občasně je také prospěšné utřít senzory, aby přístroj správně snímal své okolí.

Technické parametry

Typ: Robotický vysavač bez mopu
Možnosti navíc: Je možné dokoupit nádobu na mopování
Doba provozu: Až 80 min.
Filtrace: Omyvatelný HEPA filtr
Výška: 10,5 cm
Hmotnost:  3,71 kg
Hlučnost: 75 dB
Objem odpadní nádoby: 300 ml
Načasování úklidu:
Wi-Fi: 
Ovládání přes telefon:

Nejprodávanější robotické vysavače

Sdílejte článek

Ohodnoťte recenzi

Celkové hodnocení: 5.0 (34 hlasů)

Autor recenze

Katka Muchová
Katka Muchová

Profesně napůl redaktorka, napůl výcvikářka psů. Ve volném čase milovnice fotografování, umění, nových technologií a brouzdání po internetu, kde hledám informace o společenském dění a zajímavé produkty. Baví mě testování různých vychytávek a ráda s jejich výběrem pomáhám ostatním. Facebook redaktorky.

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář