Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Recenze elektrokola Devron 16201 16″

Skládací elektrokolo Devron 16201 16" - model 2020 - bílá

Součástí testování skládacích elektrokol je tento malý, ale šikovný elektrický model s dojezdovou vzdáleností 60 km. Devron 16201 je spolehlivá a plnohodnotná městská skládačka s nízkou hmotností a chytře uloženým akumulátorem. Vše si popíšeme v naší recenzi.

Hodnocení elektrokola Devron 16201

7.8

Velmi dobré

Hledáte opravdu malé skládací elektrické kolo, které si můžete vzít i do autobusu, aniž byste tím omezovali ostatní spolucestující? Devron 16201 má v této oblasti velké plusy. Mimo jiné disponuje nízkou hmotností, díky níž nebude delší přenos velký problém. Výhodné je také nabíjení akumulátoru nezávisle na kole. 

Pokud hledáte nenáročné městské elektrokolo pro rychlý přesun z místa na místo, je Devron 16201 velmi výhodný i pro svou cenu. Na druhou stranu musíte počítat s kratším dojezdem a slabším výkonem.

Konstrukce a zpracování
8
Jízdní vlastnosti
8
Dojezd a baterie
7
Výbava
8
Klady
  • Kompaktní design
  • Skvělé pro časté přenášení (MHD aj.)
  • Uložení baterie uvnitř rámu
  • Lehká konstrukce
  • Příznivá pořizovací cena
Zápory
  • Kratší dojezdová vzdálenost
  • Bez nosiče na nákup

Konstrukce a zpracování – 8/10

Pakliže hledáte kompaktního mazlíčka na kratší přesuny po městě, skládací elektrokolo Devron 1620 v tomto ohledu svou službu provede. Složit jej lze snadno v půli a získat tak rozměry 80 × 36 × 62 cm. Vleze se pěkně do auta, ale při ruce jej můžete mít i v městské hromadné dopravě. 

Rám je zhotoven z hliníku a včetně baterie a ostatních komponentů váží 16 kg. S touto váhou se to dá přežít i na delší vzdálenosti. Ve srovnání s jinými skládacími elektrokoly má v tomto ohledu své plus. Maximální nosnost však výrobce neuvádí, což je velká škoda.

Bezkartáčový motor o výkonu 250 W má zadní pohon. K čistému designu přičteme uložení baterie přímo v rámu elektrokola Devron.Konstrukce a zpracování

Jízdní vlastnosti – 8/10

Skládací elektrické kolo Devron 16201 má kompaktní rozměry, ale přesto působí velmi robustně. Rám o velikosti 9 palců je doplněn o kola velikosti 16 palců. Znamená to, že se na něj dobře nasedne i sesedne bez jakéhokoliv zavrávorání. Nohy můžete mít kdykoliv pěkně při zemi, i když budete popojíždět ulicí plnou lidí. Na druhou stranu se nemusíte obávat krčení nohou, sedlo si nastavíte v rozmezí 65 až 85 cm od pedálů.

Jelikož se jedná o městský model skládacího elektrokola, nemá odpružení vidlice a do náročnější terénu se určitě nehodí. Pohodlí přes to vše nabízí svým prodlouženým sedlem pro vzpřímený sed a měkkými gripy. 

Díky kratší dojezdové vzdálenosti neposlouží ani k delším výletům. Na druhou stranu se s ním velmi dobře dostanete kamkoliv potřebujete bez nutnosti řešení městské hromadné dopravy nebo parkování.

Co se týče převodů rychlostí, nabízí pouze jeden. To je ale pro městský provoz dostačující. Čelisťové V-brake brzdy jsou dobrým kompromisem, který je ve své generací výhodný v kvalitě, údržbě i ceně. 

Jízdní vlastnosti skládacího elektrokola Devron 16201

Dojezd a baterie – 7/10

Dojezd až 60 km je slibován v závislosti na fyzikálních podmínkách, které jsou dány hmotností jezdce, odporem vzduchu, teplotou pneumatik, terénem a mírou dopomoci motoru. 

Akumulátor GreenWay s kapacitou 7,8 Ah je umístěn přímo v konstrukci kola, čímž nezabírá žádný přebytečný prostor. Dá se v případě nutnosti odemknout klíčem a vyjmout. Nabíjet ji lze také bez závislosti na kole, což je opět ocenitelné s ohledem na úsporu prostoru.

Výbava – 8/10

Součástí základní výbavy jsou přední a zadní světla, stojan a blatníky. Na řídítkách naleznete LCD displej Etrorek, který znázorňuje stav baterie a stupeň dopomoci. Pláště značky Kenda jsou doplněny o reflexní pruhy, což je ocenitelné z hlediska bezpečnosti. 

Na rozdíl od většiny skládacích elektrokol nemá testovaný Devron zadní nosič, který se hodí na převážení nákupu nebo jiných věcí.

Technické parametry

Klíčové vlastnosti Parametry
Určení: Městské skládací elektrokolo
Modelový rok: 2020
Baterie: 7,8 Ah
Dojezd: 60 km
Umístění motoru: Zadní
Umístění baterie: V rámu elektrokola
Brzdy: Čelisťové
Odpružení: Bez odpružení
Počet převodů: 1
Nosnost: Neuvedena

Nejprodávanější skládací elektrická kola dle Heureky

Sdílejte článek

Ohodnoťte recenzi

Celkové hodnocení: 5.0 (62 hlasů)

Autor recenze

Zuzana Pitříková
Zuzana Pitříková

Zuzka je pisálek s kreativním srdcem, miluje výzvy a hlavně svou rodinu. Ta je především náplní jejího denního rozvrhu. Pokud nějaká ta chvilka času zůstane, ráda se pustí do grafického designu, čtení odborné publikace, různých ručních prací nebo řádí v kuchyni. Nejraději tvoří články o domácnosti, dětech, zdravém životním stylu, tvorbě, vzdělávání a vaření. Facebook Zuzky.

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář