Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Recenze elektrokola Devron 20122 20″

Hodnocení elektrokola Devron 20122 20"Vítěz testuTestado.cz

Devron 20122 je vítězem v testu skládacích elektrokol. A to nejen protože dosahuje pěkné dojezdové vzdálenosti 100 km, ale také proto, že je kompaktní, poměrně lehké a přesto prostorné vozítko do města. Více se dočtete v této recenzi.

Hodnocení elektrokola Devron 20122

8.5

Skvělé

Devron 20122 bude príma společníkem na cestách po městě nebo na vyjížďkách do přírody po zpevněném povrchu. 100km dojezdová vzdálenost je doplněna o ideální jízdní vlastnosti elektrokola. Dostatečně velká konstrukce e-kola usnadňují šlapání bez dopomoci motoru.

Skládací elektrokolo Devron 20122 sice není vzhledem k mírně vyšší hmotnosti na delší přenášení, ale při uskladnění do auta nebo domácnosti rozhledně zaboduje.

Konstrukce a zpracování
9
Jízdní vlastnosti
8
Dojezd a baterie
9
Výbava
8
Klady
  • Slušný rozjezd
  • Po složení má kompaktní rozměry
  • Odlehčený hliníkový rám
  • Bohaté příslušenství
Zápory
  • Ráfkové brzdy

Konstrukce a zpracování – 9/10

Testované skládací elektrické kolo Devron 20122 má 16,5palcový rám posazený na 20palcových kolech. Nepatří tedy k těm nejmenším drobečkům.

Přesto dominuje velmi příznivými vlastnostmi v podobě kompaktnosti po složení a relativně nízké hmotnosti. Váží 19,3 kg, za což vděčí především hliníkovému rámu. Po složení má 80 × 45 × 90 cm. Lze jej tedy celkem pěkně uskladnit do kufru auta. 

Motor Etrotek ETM-HUB10A-FR má výkon 250 W: pohon je v předním náboji. Maximální nosnost je 120 kg, přičemž je srovnatelná s elektrokoly bez skládacího mechanismu. Vyšší nosnost je výhodná, třeba když chcete s sebou přibalit do batohu nebo na nosič nějaký nákup. Konstrukce a zpracování

Jízdní vlastnosti – 8/10

Recenzované skládací elektrokolo Devron 20122 je speciálně navrženo pro městský terén, takže počítá s běžnými nerovnostmi. Do náročnějšího terénu se nehodí. 

Své uplatnění nalezne v popojíždění po městě a zpevněných stezkách. Díky dostatečné dojezdové vzdálenosti si můžete udělat i nějaký menší výlet mimo město

Nafukovací pneumatiky mají velikost 20 palců, takže se neušlapete a zároveň poskytují dobrou obratnost. V kombinací s rámem o velikosti 16,5″ nabízí příjemný vzpřímený posed, který vydržíte i delší cestu. Pohodlí při jízdě umocňuje prostorné a ergonomicky tvarovaná sedlo a měkké úchyty. Pro zpohodlnění a optimalizaci jízdy si můžete vybírat ze tří rychlostních převodů.

Dojezd a baterie – 9/10

V závislosti na míře zvolené podpory a podmínkách v podobě náročnosti terénu, odporu vzduchu, váhy jezdce a dalších fyzikálních vlastnostech, dokáže ujet až 100 km na jedno nabití.

Akumulátor Walle-S o kapacitě 13 Ah toho na popojíždění po městě zvládne poměrně dost.

Baterie je umístěna na zadním nosiči, což je a ohledem na potřebu skládání vyhovující řešení. Ruku v ruce s tím jde i dobrý přístup k baterii.

Výbava – 8/10

V této recenzi skládacího elektrokola Devron 20122 si samozřejmě zmíníme, co spolu s nákupem dostaneme v základní výbavě. Chybět nebude přední a zadní osvětlení značky AXA, stojan, blatníky, nosič a kryt převodníku. Elektrokolo Devron je tak téměř připraveno k vyjetí. Před prvním použitím jej stačí nabít naplno, zkontrolovat stav pneumatik, brzd, připevnit pedály, nastavit výšku sedátka a řídítek.

Na řídítkách je umístěn LCD displej znázorňující stav baterie, aktuální rychlost, míru dopomoci a počet najetých kilometrů. Dále zde naleznete řadicí páčku se třemi rychlostními převody a čelisťové brzdy Tektro 855AL V-brake.

Technické parametry

Klíčové vlastnosti Parametry
Určení: Skládací elektrokolo
Modelový rok: 2022
Baterie: 13 Ah
Dojezd: 100 km
Umístění motoru: Přední
Umístění baterie: V zadním nosiči
Brzdy: Čelisťové V-brake
Odpružení: Bez odpružení
Počet převodů: 1 × 3
Nosnost: 120 kg

Nejprodávanější skládací elektrická kola

Sdílejte článek

Ohodnoťte recenzi

Celkové hodnocení: 4.9 (24 hlasů)

Autor recenze

Zuzana Pitříková
Zuzana Pitříková

Zuzka je pisálek s kreativním srdcem, miluje výzvy a hlavně svou rodinu. Ta je především náplní jejího denního rozvrhu. Pokud nějaká ta chvilka času zůstane, ráda se pustí do grafického designu, čtení odborné publikace, různých ručních prací nebo řádí v kuchyni. Nejraději tvoří články o domácnosti, dětech, zdravém životním stylu, tvorbě, vzdělávání a vaření. Facebook Zuzky.

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář