Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Recenze elektrokola Devron 28122

Test městského elektrokola Devron 28122 4.0 28".

Testované městské elektrokolo Deveon 28122 4.0 28″ má dobrý potenciál vzhledem k přívětivé cenovce. Proto jsme si jej ve srovnání městských elektrokol vybrali jako levný základ. V aktuální recenzi se podíváme na kvalitu konstrukce, výkon, výdrž na baterii, funkce a příslušenství…

Hodnocení elektrokola Devron 28122 4.0 28″

8.3

Skvělé

Devron 28122 4.0 28″ je městské elektrické kolo, které díky odpružení vidlice jízdu zpříjemňuje. Potěší slušnou cenou, pěknou výbavou, sníženou konstrukcí pro lepší obratnost při nasedání i sesedání a základními funkcemi, které není potřeba dlouho studovat.

Konstrukce a zpracování
9
Jízdní vlastnosti
8
Dojezd a baterie
8
Výbava
8
Klady
  • Dostupná cena
  • Kvalitní rám z hliníku
  • Snížený rám pro pohodlné nasedání (vhodný i pro seniory)
  • Odpružení přední vidlice
  • Bohatá základní výbava
  • Snadné ovládání asistence dopomoci
Zápory
  • Dojezdová vzdálenost 80 km
  • Obyčejnější ráfkové brzdy
  • Ovládací panel zobrazuje základní informace

Konstrukce a zpracování – 9/10

Hliníkový rám slibuje ulehčení hmotnosti Devron 28122. Konstrukce je navržena přesně pro pohodlí a požitek z jízdy v městských ulicích. Má to malý bonus v podobě odpružení přední vidlice se zdvihem 45 mm. Pohlcování otřesů z nedokonalých cest je tak na místě.

Akumulátor je umístěn pod zadním nosičem a motor je situován vepředu, čímž dochází k dobrému vyrovnání těžiště.

Nosnost testovaného modelu je stanovena hranicí 150 kg s tím, že je započítána i hmotnost samotného elektrokola s komponenty. Cyklista včetně nákladu může elektrokolo zatížit hmotností 120 kg.

Snížený rám je výhodný pro zvýšení jistoty při nasedání, rozjezdu a sesedání, což je ocenitelné zejména pro starší lidi.

Test elektrokola Devron 28122 4.0 28.

Jízdní vlastnosti – 8/10

Recenzované elektrokolo do města Devron je určeno primárně do města nebo na cesty, chodníky a stezky, které mají zpevněný povrch. V přírodě byste se s ním spíše natrápili. Mírné nerovnosti terénu však hravě překoná právě díky přednímu tlumiči.

Své využití nalezne pro přesun do práce, školy, za nákupy atd. Čelisťové brzdy typu V-brake patří k dobře udržovatelným a tvoří dobrý kompromis pro nenáročné uživatele.

Rychlostních převodů nabízí celkem tři. Zvolit si také můžete stupeň asistence při šlapání.

Dojezd a baterie – 8/10

Slibovaná dojezdová vzdálenost je 80 km. Za tím stojí baterie o kapacitě 8,8 Ah a motor o výkonu 250 W. Tato vzdálenost je však závislá na vnějších podmínkách ovlivňujících zátěž elektrokola, ale také na podmínkách vnitřních, kterým je opotřebení baterie. Test elektrokola Devron 28122 4.0 28".

Testované městské elektrokolo Devron 28122 4.0 28″ na jedno nabití může plně posloužit pro všechny důležité objížďky v jediný den. Přitom jste na čerstvém vzduchu, cestujete ekologicky a šetříte čas i peníze za benzín nebo naftu.

Výbava – 8/10Test elektrokola do města - Devron 28122 4.0 28"

K nákupu elektrokola do města Devron 28122 4.0 dostanete i základní výbavu. Její součástí je přední a zadní osvětlení Axa, zvonek, blatníky, nastavitelný stojan, kryt převodníku a zadní nosič. Ten najde využití pro upevnění břemen v podobě nákupů a dalších věcí.

Ovládací panel je u tohoto modelu elektrického vozítka velmi jednoduchý. Pomocí LED podsvícení zobrazuje stav baterie a stupeň zvolené dopomoci. Ten si pomocí tlačítek můžete dle libosti přidat nebo ubrat.

Technické parametry

Klíčové vlastnosti Parametry
Určení: Městské elektrokolo
Modelový rok: 2019
Baterie: 8,8 Ah
Dojezd: 80 km
Umístění motoru: Přední
Umístění baterie: V zadním nosiči
Brzdy: Čelisťové
Odpružení: S odpruženou vidlicí o zdvihu 45 mm
Počet převodů: 1 × 3
Nosnost: 120 kg

Nejoblíbenější městská elektrokola dle žebříčku Heureky

Sdílejte článek

Ohodnoťte recenzi

Celkové hodnocení: 5.0 (39 hlasů)

Autor recenze

Zuzana Pitříková
Zuzana Pitříková

Zuzka je pisálek s kreativním srdcem, miluje výzvy a hlavně svou rodinu. Ta je především náplní jejího denního rozvrhu. Pokud nějaká ta chvilka času zůstane, ráda se pustí do grafického designu, čtení odborné publikace, různých ručních prací nebo řádí v kuchyni. Nejraději tvoří články o domácnosti, dětech, zdravém životním stylu, tvorbě, vzdělávání a vaření. Facebook Zuzky.

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář