Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Recenze vysavače na okna a koupelny Leifheit Nemo 51030

11. 11. 2021 aktualizováno

test vysavače na okna Leifheit Nemo 51030Náš tipTestado.cz

Patří umývání oken a leštění skla k vaším neoblíbeným domácím činnostem? S Leifheit vysavačem na okna a koupelny Nemo 51030 tomu tak být nemusí. Odhoďte zmačkané noviny a přečtěte si v naší podrobné recenzi, co všechno vám tento malý a lehký pomocník doma usnadní.

Obsah balení

Na testování nám značka Leifheit poskytla vysavač Leifheit Nemo 51030. Prodává se rozložený v malé kartonové krabičce. Najdete v ní úzké tělo přístroje se zabudovaným akumulátorem a nádobkou na vodu, jeden stírací nástavec (šířka 28 cm), nabíječku do zásuvky a český návod.

Pokud byste chtěli, můžete si k přístroji dokoupit navíc speciální silikonovou koupelnovou hlavici nebo nástěnný držák s “click” adaptérem. Je možné je pořídit rovnou s přístrojem ve zvýhodněných sadách.

Design, zpracování a výbava – 9,5/10

Před testováním elektrického čističe oken Leifheit Nemo nám už doma nějakou dobu spolehlivě sloužil starší model od značky Leifheit Window Cleaner 51000 s podstatně větší nádobkou. Váhově a výkonem jsou na tom téměř stejně, velmi podobná je také jejich cena.

Recenze vysavače na okna Leifheit Nemo 51030

Recenzovaný vysavač oken Nemo má však modernější design, třebaže ve stejném tradičním bílo šedo zeleném provedení. Zalíbila se nám i jeho úzká rukojeť s pogumovanou protiskluzovou vrstvou, která bezvadně padne do ruky. Velmi dobře se tak s přístrojem pracuje a snadno “manévruje” například i v hůře dostupných rozích střešních oken.

Nemo 51030 je vyroben z odolného plastu, na první pohled vypadá pevně a zpracování je kvalitní. Navíc je voděodolný (vysoký stupeň ochrany IPX7): pokud si k němu pořídíte nástěnný držák, bez obav můžete vysavač nechat i ve sprchovém koutě. Stírací hlava má silikonovou koncovku, která sklo zanechá perfektně vyleštěné beze šmouh.

Snad jediné mínus může někdo spatřit v malém objemu nádobky sbírající vodu, která je umístěná přímo v rukojeti. Pojme pouze 60 ml – na druhou stranu právě díky tomu může mít přístroj tak komfortní rozměry a nízkou hmotnost.

Při běžném krátkém použití (např. leštění zrcadel) rozhodně není na překážku, pocítíte to maximálně při větších úklidech (např. mytí oken najednou v celém domě), kdy ji budete muset průběžně vylévat.

Manipulace a ovládání – 10/10

Ovládání Leifhet čističe je velmi prosté. Má jen jediné tlačítko, kterým jej zapnete i vypnete. Nemá nastavitelné stupně výkonu, což ale rozhodně nepovažujeme za nedostatek. Výkon je naprosto adekvátní – ať už čistíte okna nebo stíráte kapičky vody z kachliček ve sprše.

Vsunutí sací násady na tělo vysavače na okna a koupelny Leifheit jde trochu ztuha, nesmíte se bát přitlačit. Alespoň spolehlivě drží na svém místě, neviklá se a v průběhu používání nemá sklony vypadávat.

Kvalita úklidu – 10/10

Vysavač Leifheit Nemo 51030 si v domácnosti najde celou řadu uplatnění, čímž vám ulehčí opravdu hodně práce.

Využití najde například:

  • Při mytí oken v domě či bytě.
  • K leštění zrcadel a skleněných povrchů (např. polic nebo prosklených stolů nebo spotřebičů).
  • Ke snadnému vysátí rozlitých tekutin na stole či podlaze.
  • Při mytí oken auta.
  • Při úklidu v koupelně (leštění obkladů nebo skla sprchového koutu).
  • K vysátí vysrážené vody na oknech…

Nenahraditelným pomocníkem se u nás doma stal při údržbě jakýchkoliv hladkých skleněných povrchů a zrcadel. Stačí jen omýt hadříkem a teplou vodou s trochou jaru a poté kapénky vody jednoduše vysát vysavačem Leifheit. Povrch skla je okamžitě suchý a beze šmouh, netřeba jej leštit a ani používat speciální lešticí přípravky. Umývání oken je s ním naprostá hračka!

V chladných měsících, kdy se nám přes noc ve spodní části střešních oken sráží voda, jej používáme prakticky každé ráno. Stačí jeden tah tímto vysavačem a sklo na okně je čisté a suché, a to naprosto bez námahy a následného sušení mokrých hadříků. V tomto směru také velká spokojenost.

Recenze vysavače na okna Leifheit Nemo 51030

Údržba – 10/10

Po úklidu je třeba vylít nasbíranou vodu. Určitě ji tam dlouho nenechávejte, aby se v nádobce nezačaly tvořit plísně. Výhodou je, že model Nemo není třeba složitě rozmontovávat. Je to snadné a rychlé. Stačí vysunout gumovou koncovku rukojeti, vodu vylít, propláchnout čistou vodou a nechat proschnout. Stejně tak doporučujeme vždy omýt a osušit i sací násadu.

Recenze vysavače na okna Leifheit Nemo 51030

Výdrž baterie a nabíjení – 10/10

Recenzovaný vysavač na okna má akumulátorovou Li-ion baterii s dlouhou výdrží – na jedno nabití vydrží vysávat až 45 minut, což je dokonce déle, než jeho rozměrnější starší bráška Window Cleaner. Dobíjí se pomocí jednoduché nabíječky do běžné zásuvky. O stavu nabití vás bude informovat světelnou kontrolkou.

Závěrečné hodnocení

9.9

Perfektní

Vysavač na okna Leifheit Nemo je malý a velmi šikovný pomocník, který si rozhodně najde využití v každé domácnosti. Usnadní vám nejen mytí oken, ale i úklid koupelny a kuchyně. Skleněné povrchy zanechává beze šmouh bez nutnosti dolešťování. Má skvělý výkon, je lehký a bezvadně padne do ruky. Doporučujeme!

Design, zpracování a výbava
9.5
Manipulace a ovládání
10
Kvalita úklidu
10
Údržba
10
Výdrž baterie a nabíjení
10
Klady
  • Super výkon
  • Kvalitní zpracování
  • Skvělá ergonomie
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Multifunkční využití
Zápory
  • Maličká nádobka (běžně ale není překážkou)

Sdílejte článek

Ohodnoťte recenzi

Celkové hodnocení: 5.0 (2 hlasy)

Autor recenze

Eliška Pechorová
Eliška Pechorová

Nadšená kuchařka a expertka na vše kolem beauty a zdravého životního stylu. Ráda cestuje a objevuje nové chutě. Ve volném čase cvičí jógu, čte historické romány a tráví čas se svojí malou dcerkou. Facebook redaktorky.

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář