Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Nejlepší remosky – recenze, testy, recepty a rady jak vybrat

Remoska nebo-li pečenka se mezi kuchaři pohybuje již několik desetiletí. Remoska je třídílná elektrická pánev, která je schopna úspornou tepelnou úpravou připravit všechny druhy potravin. Obsluha je přitom snadná a výsledky chutné a zdravé.

Proto jsme připravili recenze remosek všech cenových tříd. Pokud vám náš výběr nepomůže, doporučujeme kategorii jak vybrat remosku, kam jsme vepsali všechny naše zkušenosti z testování.

    Nejlepší remosky roku 2019

    Remoska R 21 Original  Remoska R 22 Grand Remoska R 22F TS
    Test Remoska R 21 original Test Remoska R 22 Grand Test a recenze Remoska R 22F TS
    Levný základ Zlatá střední cesta Pro náročné
    KLADY Úsporný provoz
    Jednoduchá údržba
    Kompaktní rozměry
    Jednoduché ovládání
    Úsporný provoz
    Snadná údržba
    Přijatelné rozměry
    Pohodlné ovládání
    Ideální pro rodiny
    Špičkové a elegantní zpracování
    Úsporné a efektivní vaření
    Snadné ovládání
    Remoska vhodná pro rodinu
    ZÁPORY Malý objem
    Delší doba přípravy
    Bez průhledného víka
    Bez průhledného víka Vyšší cena
    SHRNUTÍ Optimální kuchařská výpomoc pro menší počet strávníků. Vysoká kvalita zaručena. Vynikající poměr cena/výkon. Objemná remoska pro hladové rodiny nebo bujaré oslavy. Špičková elektrická remoska pro náročné uživatele. Velký objem, vysoký výkon a elegantní zpracování.
    POROVNAT CENY POROVNAT CENY POROVNAT CENY

    Recenze Remoska R 21 Original

    Test Remoska R 21 original

    Objem nádoby: 2 l | Příkon: 400 W | Tvar: kruhový | Průměr nádoby: 22 cm | Hloubka: 10 cm | Hmotnost: 2 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano, teflon | Přibližná cena: 2 380 Kč

    Klady
    • Úsporný provoz
    • Jednoduchá údržba
    • Kompaktní rozměry
    • Jednoduché ovládání
    Zápory
    • Malý objem
    • Delší doba přípravy
    • Bez průhledného víka

    Představujeme vám moderní elektrický hrnec Remoska R 21 Original, který je skvělý pro rychlý a zdravý způsob přípravy potravin. Průměrem nádoby 22 centimetrů a hmotností 2 kilogramy je skvělý pro časté přenášení a nenáročnou údržbu. Příkon činí 400 Wattů, tudíž bude příprava jídla trvat o něco déle než u nejvýkonnějších modelů. I přesto se jedná o vynikajícího kuchaře pro přípravu 2-3 porcí jídla. Objem nádoby 2 litry nedoporučujeme rodinám, kterým by určitě nestačil. Tohle je spíše taková malá elektrická trouba.

    Vypínač najdete na horní části držadla, přičemž ovládání je uzpůsobeno pro praváky i leváky. Pro lepší manipulaci slouží účelně umístěná plastová ucha, tudíž si můžete uvařené dobroty přemístit rovnou na jídelní stůl nebo plotnu. Stabilní stojan byl vyroben z tepelně odolného plastu, tudíž se nemusíte obávat jeho poškození. Během vaření se nesetkáte ani s připalováním, protože je dolní část hliníkového víka potažena nepřilnavým teflonovým povrchem. Mezi nevýhody patří absence průhledného víka, což brání v pohodlné kontrole přípravy pochutin.

    Model R 21 Original je vynikající a osvědčená malá remoska, kterou doporučujeme menšímu počtu strávníků. Za skvělou cenu získáte spolehlivou mašinu do každé domácnosti, chaty nebo na různé výlety.

    Recenze Remoska R 22 Grand

    Test Remoska R 22 Grand

    Objem nádoby: 4 l | Příkon: 580 W | Tvar: kruhový | Průměr nádoby: 29 cm | Hloubka: 11 cm | Hmotnost: 3 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano, teflon | Přibližná cena: 2 600 Kč

    Klady
    • Úsporný provoz
    • Snadná údržba
    • Přijatelné rozměry
    • Pohodlné ovládání
    • Ideální pro rodiny
    Zápory
    • Bez průhledného víka

    Druhým v pořadí je elektrický pomocník Remoska R 22 Grand, který je vhodný pro rodiny nebo hladovější strávníky. Objem totiž nabízí až 4 litry a příkon se zastavil na 580 Wattech. Průměr nádoby je slušných 29 centimetrů a hloubka 11 centimetrů. Takové parametry ve výsledku představují skvělou kuchařskou souhru. I přesto daný model šetří energii v porovnání s klasickou troubou, navíc je příprava pokrmů mnohem zdravější.

    Mísa kruhového tvaru je vyrobena z hliníku a potažena nepřilnavým teflonem, takže se během pečení, dušení, smažení či rozmrazování nic nepřipálí. Pro snadnou manipulaci oceníte dvě plastová ucha, přičemž minimum ovládacích prvků zajistí jednoduché používání i osobám technicky neznalým. Spodní část zařízení je opatřena tepelně odolným podstavcem se stabilními nožkami. Ani zapnutý spotřebič vám nepoškodí kuchyňskou linku nebo jiné podloží.

    Na testovaném přístroji nám nejvíce vadí absence kontrolního okénka, která některým kuchařům může prostě vadit. Někteří si rovněž stěžují na menší výšku podstavce. I přesto je R 22 Grand špičková remoska na pečení a jiné vaření, kterou můžeme – dle zkušeností – k nákupu jedině doporučit.

    Recenze Remoska R 22F TS

    Test a recenze Remoska R 22F TS

    Objem nádoby: 4 l | Příkon: 580 W | Tvar: kruhový | Průměr nádoby: 29 cm | Hloubka: 11 cm | Hmotnost: 4,2 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano, teflon | Přibližná cena: 3 500 Kč

    Klady
    • Špičkové a elegantní zpracování
    • Úsporné a efektivní vaření
    • Snadné ovládání
    • Remoska vhodná pro rodinu
    Zápory
    • Vyšší cena

    Pro nejnáročnější kuchaře a strávníky jsme připravili typ Remoska R 22F TS, který své majitele uspokojí snad po všech stránkách. Doporučený elektrický krasavec šetří energii, snadno se obsluhuje a připravené jídlo je nejen zdravé, ale také chutné a levné. Tahle velká remoska disponuje vysokým výkonem 580 Wattů, objem 4 litry je potom skvělý pro větší počet lidí. Průměr pánve činí 29 centimetrů a hloubka 11 centimetrů. Jenom pro srovnání – předehřátí běžné trouby stojí stejné peníze jako provoz této remosky po dobu 10 minut!

    Vaření není jen vysoce efektivní, ale také pohodlné. Horní část víka je totiž opatřena průhledným skleněným okénkem, skrze které můžete kontrolovat připravované dobroty, aniž byste museli víko otevírat. Horní poklop je vyroben z nerezu s nepřilnavým povrchem. Teflon najdete i uvnitř celé nádoby. Mísa byla osazena dvěma plastovými držadly, přičemž celé soustrojí sedí na pevném stojáku z termoplastu.

    Za zmínku rozhodně stojí i krásné zpracování. Nám se nejvíce líbí barva Champagne Gold, která působí vysoce elegantním dojmem. Na pečící troubě Remoska R 22F TS jsme mimo vyšší ceny nenašli nic, co by stálo za vytknutí. Je to prostě výtečný stroj se vším všudy! Jak vidíte, taková remoska s okénkem je vysoce praktická. Pro zdravé pečení v rozvětvených rodinách je naprosto ideální.

    Náš tipNáš tip

    Jako vynikající alternativu doporučujeme model ETA Pečenka, který patří mezi oblíbené elektrické hrnce. Pečenka od Ety nabízí skvělý poměr cena/výkon a velký objem 4,3 litru!

    Porovnání remosek

    Remoska R 21 Original Remoska R 22 Grand Remoska R 22F TS Remoska R 21F TC Original Remoska R 21F Original Remoska R21TS Original Remoska R 22F TC Grand Remoska R 21 TC BB Original Teflon Remoska R 21F TS Original Teflon Remoska R 22F Grand
    Recenze, test Remoska R 21 original Recenze a test Remoska R 22 Grand Test a recenze Remoska R 22F TS Test a recenze REMOSKA R 21F TC ORIGINAL Test Remoska R 21F Original Test a recenze Remoska R21TS Original Recenze Remoska R 22F TC Grand Test a recenze Remoska R 21 TC BB Original Teflon Test a recenze Remoska R 21F TS Original Teflon Recenze a test Remoska R 22F Grand
    Přibližná cena 2 380 Kč 2 600 Kč 3 500 Kč 2 000 Kč 2 300 Kč 2 500 Kč 2 600 Kč 2 700 Kč 2 700 Kč 2 900 Kč
    Hodnocení Heureka 92 % 92 % 98 % 95 % 96 % 90 % 95 % nehodnoceno 99 % 95 %
    Určení menší počet osob větší počet osob větší počet osob menší počet osob menší počet osob menší počet osob větší počet osob menší počet osob menší počet osob větší počet osob
    Objem nádoby 2 litry 4 litry 4 litry 2 litry 2 litry 2 litry 4 litry  2 litry  2 litry 4 litry
    Příkon 400 W 580 W 580 W 400 W 400 W 400 W 580 W 400 W 400 W 580 W
    Tvar kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový kruhový
    Průměr nádoby 22 cm 29 cm 29 cm 22 cm 22 cm 22 cm 29 cm  22 cm  22 cm 29 cm
    Hloubka nádoby 10 cm 11 cm 11 cm 10 cm 10 cm 10 cm 11 cm 10 cm 10 cm 11 cm
    Hmotnost 2 kg 3 kg 4,2 kg 2,8 kg 2 kg 3 kg 4,2 kg 2,8 kg 2,8 kg 3 kg
    Materiál mísy hliník + teflon hliník + teflon hliník + teflon hliník + teflon hliník + teflon  hliník + teflon  hliník + teflon hliník + teflon  hliník + teflon hliník + teflon
    Úchyty ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
    Průhledné okénko ne ne ano ano ano ne ano ne ano ano
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny
    Porovnat
    ceny

    Nejprodávanější pečící pánve dle Heureky

    Jak vybrat remosku

    Remoska je výborná především pro snadnou, chutnou, zdravou a zároveň úspornou tepelnou úpravu potravin. Díky svým relativně nízkým rozměrům a hmotnosti si můžete své oblíbené dobroty připravit vlastně kdekoliv.

    Remoska - popis, funkce

    Co je remoska

    Remoska je malý elektrický kuchyňský spotřebič (téže elektrický hrnec), který pomocí topného tělesa přenáší stěnami mísy až na dno teplo. Všechny suroviny jsou tedy ohřívány rovnoměrně a ze všech stran. Přebytečná pára je automaticky odváděna přes ventily ve víku. Taková schopnost se příznivě promítá na zachování šťavnatosti potravin (nevysušují se), které zůstávají stále měkké a voňavé.

    Co umí remoska

    Kromě pečení elektrická remoska zvládne dusit, smažit, zapékat, ohřívat nebo rozmrazovat. Její všestrannost využijete pro přípravu všech druhů potravin včetně všech druhů masa. Například dobře propečené kuře (recepty jsou níže) je perfektně udělané i u kosti, a přitom si zachovává stále křupavou kůrčičku. Správně připravené pokrmy jsou také zdravé, protože si během přípravy zachovávají důležité živiny. Schopnosti remosky ocení také dietáři, protože tuk není problém vynechat úplně.

    Pokud umíte remosku účelně využívat, tímto jediným elektrickým spotřebičem nahradíte pečící troubu, pánev, mikrovlnnou troubu, toustovač, domácí pekárnu, rýžovar, fritovací hrnec a jiné spotřebiče. Je ale samozřejmé, že musíte během přípravy některých pokrmů dělat různé ústupky. Do velké trouby se například vejde podstatně více surovin, chytrý rýžovar můžete ovládat pomocí smartphonu a tak dále…

    Schopnosti remosky jsou tedy ideální zejména na chatách a chalupách, kde snad každá rodina nebo milenecká dvojice zápasí s nedostatkem místa. Žádnou výjimkou ale není používání remosky v běžných domácnostech, nebo také na studentských kolejích, ubytovnách či kempech. Je to zkrátka šikovný a vysoce praktický spotřebič. Ostatně remosku můžete využít i na cestách automobilem. Při použití 12V nebo 24V/220V měniče.

    Skladba remosky

    Před koupí remosky se v prvé řadě zaměřte na materiál, ze kterého jsou jednotlivé části spotřebiče vyrobeny. Hlavní roli hraje hliník, teflon, ocel a plast. Na každou část remosky padne jiné množství materiálu. Nyní se podíváme na tři základní díly, ze kterých se elektrická remoska skládá.

    Víko

    Jednou z nejdůležitějších součástek malé remosky je odnímatelné víko. Tato část zajišťuje ohřev vložených potravin formou elektrické energie. Víko může být buď částečně průhledné nebo zcela neprůhledné. Zatímco průhledné víko dovolí kuchaři nahlédnout na přípravu jídel bez nutnosti vyklápění, druhý případ zajistí rovnoměrnější a rychlejší přípravu pokrmů. Průhledná část totiž částečně ubírá spotřebiči na výkonu. Výrobce však na tomto nedostatku již zapracoval a nové modely tímto nedostatkem spíše netrpí.

    remoska náhradní díly

    Víko remosky bývá opatřeno madly z tvrdého plastu, pomocí nichž poklop pohodlně odklápíte. Kvalitnější modely mají tato madla uzpůsobena v ideální podobě pro leváky i praváky. Během manipulace s víkem si dávejte pozor, kam makáte, protože jeho povrch bývá většinou dosti horký – a to ještě nějakou dobu po ukončení vaření. Na deklu se rovněž nachází několik ventilů, jež se starají o odvod přebytečné páry/tepla. Snažte se je nepoškodit a neupatlat, ať správně fungují.

    Hrnec/mísa

    Pod víkem se nachází hrnec, do kterého vkládáte veškeré suroviny. Mísa bývá vyráběna hlavně z hliníku, jehož povrch je potažen nepřilnavou vrstvou teflonu. Právě teflon je pro maximální využití remosky stěžejní. Vaření v remosce je totiž velice variabilní, tudíž je kvalitní povrch velmi důležitý. Remoska bez teflonu se na současném trhu snad ani neprodává.

    Při manipulaci si dávejte pozor, abyste povrch nepoškrábali kovovým předmětem, například během pečení v remosce. Většina hrnců je dokonce opatřena užitečnými úchyty, s nimiž se snáze přemísťují a nehrozí riziko popálení.

    Stojánek

    Tradiční remosky se skládají ze tří dílů. Kromě výše popsaného víka a hrnce je posledním dílem stojan. Díky stojanu můžete tenhle spotřebič používat prakticky kdekoliv v blízkosti elektrické sítě. Stojan bývá v drtivé většině vyroben z odolného a pevného plastu. Kvalitní stojan je moc šikovná věc, protože vám při používání remosky nepoškodí kuchyňskou linku nebo jiný povrch.

    remoska stojánek

    Tvar, objem a hmotnost

    Remosky se vyrábí v kulaté podobě, což má svůj logický význam. Jedině kruhový tvar dokáže zajistit rovnoměrnou a jednoduchou přípravu pokrmů včetně snadné údržby. Absence rohů zamezí připalování nebo zachytávání kousků potravin v takto problematických místech, což během vaření skutečně oceníte.

    Objem remosky se pohybuje od 2 do 4 litrů. Zatímco remoska 2l je ideální pro jednotlivce nebo nenáročné strávníky, rozvětveným rodinám určitě doporučujeme remosky 4l. Větší objem znamená více porcí jídla. Ve všeobecném měřítku je ale objemnější remoska přesto lepší. Jak si později řekneme, v tomto spotřebiči si můžete klidně upéct kuře.

    Jednotlivé typy remosek se od sebe liší také hmotností. Její výše se odvíjí hlavně od velikosti/objemu hrnce a použitých materiálů. Remosky o objemu 2 litrů váží kolem zhruba 2-3 kilogramů. Remosky se 4 litry a více váží klidně i jednou tolik. Tyto spotřebiče ale obecně patří mezi lehká zařízení, což uvítáte při častějším přenášení a uskladňování.

    Objem remosky Použití
    do 2 litrů Remoska ideální pro menší počet strávníků – max. 2-3 porce
    nad 2 litry Remoska určená pro rodinu nebo větší počet osob

    Příkon

    Mezi důležité parametry patří i příkon. Čím vyšším příkon vaše remoska bude mít, tím bude příprava pokrmů rychlejší. Vyšší příkon se totiž promítá na rychlosti ohřevu. Vyšší příkon vlastně znamená vyšší výkon.

    Zároveň ale platí, že vysoký příkon spotřebovává více energie. Jednotkou příkon je Watt (W), přičemž maximální příkon remosky je 650 Wattů. Remoska patří mezi elektrické spotřebiče, které jsou napájeny tradiční 230V zásuvkou.

    Teplota a termostat

    Uvnitř remosky se teplota pohybuje mezi 160 – 180 stupni Celsia. Takovou hodnotu považuje výrobce za ideální, tudíž ji nelze během používání nijak měnit. Mnoho z vás se nás ptá na termostat, ovšem remoska s termostatem neexistuje. A výrobce ji nemá v plánu ani do budoucna prodávat. Na jednu stranu je taková informace dosti limitující, ovšem na stranu druhou absence termostatu zvyšuje jednoduchost používání. Kuchař zkrátka nemusí během vaření absolutně nic řešit. Příprava je pomalejší, ale zato s perfektními výsledky. Právě o to jde.

    Ovládání a zásady používání

    Na obsluze remosky není potřeba hledat nic složitého. Tahle elektrická pečící trouba je konstruována tak, aby její obsluhu zvládl úplně každý. Tedy jak vařením nedotčený student, tak starší osoby s horším pohybovým aparátem. Níže vám zrekapitulujeme několik obecných zásad, které je vhodné před prvním použitím znát:

    • Remosku není potřeba před používáním jakkoliv předehřívat. Všechny suroviny nejprve vložte do mísy a teprve poté spotřebič zapněte.
    • Snažte se, aby se žádná potravina nedotýkala horního víka. Pokud máte větší porce, zkuste je rozdělit na menší kousky.
    • Nezapomeňte víko správně uzavřít a snažte se, aby nebyly na vrchních okrajích nečistoty (víko by mohlo špatně těsnit).
    • Poklop během přípravy jídla zbytečně neodklápějte, protože tím snižujete efektivitu ohřevu.
    • Pro míchání nepoužívejte kovové předměty – nejlépe pouze dřevěné kuchařské nástroje.
    • Pokud se vám bude například buchta nebo koláč připékat, během pečení remosku na chvíli vypněte nebo vršek dobroty přikryjte alobalem.
    • Při čištění nepoužívejte drátěnku ani agresivní čistící prostředky. Stačí teplá voda a hadřík.
    • Některé mísy lze vložit do myčky (nikoliv víka). Při vkládání se snažte nepoškodit/neodřít vnitřní teflonovou část.
    • Před čištěním spotřebič odpojte z elektrické sítě. Čistěte až po vychladnutí spotřebiče.
    PozorPozor

    Před prvním použitím remosky doporučujeme pročíst návod, který je k dispozici také online.

    Historie remosky

    Remosku vynalezl český elektrotechnik Oldřich Homuta, který se inspiroval varným hrncem. Výroba remosek začala koncem padesátých let minulého století. Celkem se jich v letech 1957 a 1991 vyrobilo kolem 2,7 milionu kusů. Příchodem mikrovlnek zájem o tradiční remosky částečně opadl, ovšem ne nadlouho. Nyní se značce opět daří a přes 50 % výroby míří do zahraničí. A jak vznikl název „remoska“? REMOS = revize, elektro, montáže, opravy, servis.

    ETA pečenka

    Mezi oblíbenými značkami pečících alternativ patří ETA. Remosky ETA nabízí vysokou kvalitu provedení, variabilní použití a parádní vzhled. Cena ETA pečenek se pohybuje kolem několika tisíců. Historie značky sahá do roku 1943, od té doby však ušla obrovský kus cesty. Nyní se soustředí na vysokou kvalitu, chytré řešení, design a tradici. Je přeborníkem v oboru úklidu domácnosti, kuchyně, vaření a péče o tělo. Je přitom zajímavé, že konkurenční Tefal nebo Tescoma na poli remosek nepůsobí. Remoska Tefal nebo remoska Tescoma se na našem trhu vůbec neprodávají.

    Cena

    Remoska je vlastně značková elektrická pečící mísa/pánev. V našem výběru doporučujeme pouze originály, ovšem na trhu se prodávají i jiné značky. Jejich výhodou je především nižší cena, která se však zpravidla promítá na nižší kvalitě. Ne vždy tomu ale musí tak být.

    Cena do 1 000 Kč

    Kupodivu i za takové peníze se na trhu prodávají značkové produkty, jako například od ETA pečenka, Clatronic či Professor. Tyhle pečící pánve zvládnou smažení, zapékání, grilování, vaření, ohřívání a další kuchařské úkony. Zpravidla ale očekávejte nižší kvalitu provedení.

    Cena od 1 000 Kč do 2 000 Kč

    Vyšší příplatek se podílí zejména na vyšší kvalitě konstrukčního zpracování a spolehlivosti. Mezi těmito pánvemi se objevuje také značka Bravo, Concept či DOMO. Není problém koupit pečící pánev o objemu nad 5 litrů. Tradiční typ remoska ale budete v této kategorii hledat stále marně.

    Cena nad 2 000 Kč

    Za vyšší částku si již můžete pořídit značkovou elektrickou troubu remoska. Čím je cena produktu vyšším, tím je mísa většinou objemnější a topné těleso výkonnější. Můžete se spolehnout na vysokou kvalitu provedení, efektivitu a zdravé vaření. Srovnání remosek nabízí naše porovnávací tabulka, v níž jsme testovali desítku remosek.

    Náš tipNáš tip

    Mezi osvědčené kuchařské pomocníky patří multifunkční hrnce, které toho umí opravdu hodně. Poradíme vám, jak pomalý hrnec správně vybrat a jak s ním zacházet.

    Kde koupit remosku

    Remosku doporučujeme zakoupit na portálu Heureka, kde najdete velké množství modelů. Pokud se vám nechce hledat, dejte přednost našemu výběru, do něhož jsme zařadili ty nejpovedenější kusy. Prodej remosek bují také na stránce Alza, kde probíhají různé slevy a akce, případně není problém koupit náhradní mísu. Pakliže vyloženě cílíte na co nejnižší cenu remosky, mrkněte na bazar. Remosku jsme našli v bazaru Sbazar či Bazoš. Mezi nabídkami se objevují jak nové, tak starší retro remosky včetně náhradních dílů.

    Závěr

    Remoska je vysoce univerzální kuchařské náčiní, které vyniká mnoha zajímavými přednostmi. Remoska je vysoce úsporná, nabízí široké možnosti využití, praktickou skladnost a jednoduchou údržbu. Ačkoliv se její cena – oproti konkurenci – pohybuje o něco výše, samotný nákup se časem vyplatí. Mimo nižší spotřeby vám nepochybně vydrží delší dobu, protože tady mluvíme o několik desetiletí prověřené kvalitě. Ostatně ne nadarmo se remosky vyváží i do zahraničí. Netvrdíme, že jsou konkurenční pečenky o dost horší, v poměru cena/výkon jsou ale na nižší úrovni.

    Remoska recepty

    Níže jsme připravili několik výborných receptů, které zvládne snad každý. S remoskou si připravíte koláč, buchtu, bábovku, pizzu, chleba a další chuťovky. Jak vidíte, vyzkoušet můžete recepty sladké a slané. Od moučníků, po italské dobroty. Zapáleným kuchtíkům doporučujeme knihu plnou receptů.

    Rychlý koláč

    • 2 hrnky hladké mouky
    • 1 kypřící prášek do pečiva
    • 2 vejce
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1 hrnek vlažného mléka
    • 1 hrnek moučkového cukru
    • letní ovoce – dle chuti
    • drobenka na koláč – hladká mouka, moučkový cukr, máslo

    Postup: Všechny suroviny důkladně promíchejte a vzniknou směs vlijte do mísy remosky. Na vršek vložte ovoce a koláč posypte drobenkou. Pečeme v remosce po dobu 30-40 minut. Jak vidíte, příprava je snadná a rychlá. Tomu se říká zdravé pečení, co říkáte?

    Buchta v remosce

    • 4 vejce
    • 1 hrnek cukru
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1/2 hrnku mléka
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 prášek do pečiva

    Náplň:

    • 2 vejce
    • 500 g tvarohu
    • 3/4 hrnku cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • mléko dle potřeby
    • povidla
    • trochu rumu
    • špetka skořice

    Postup: Buchta v remosce je také jednoduchá. Pro přípravu náplně nejprve rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem. Podle potřeby přidáme mléko – ovšem pozor, hmota by neměla být příliš řídká. Následně smícháme povidla s rumem a skořicí, poté ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Zbylé žloutky ušleháme s cukrem, do směsi přidáme mléko s olejem a mouku s práškem do pečiva. Do směsi opatrně vmícháme sníh. Při správném postupu vznikne těsto, které nalijeme do remosky. Na povrch nastříkáme mřížku z tvarohu, přičemž do čtverečků přidáme povidla nebo kousky ovoce. Vše pečeme 25 minut.

    Bábovka v remosce

    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 hrnek cukru
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1 hrnek mléka
    • 3 vejce
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • tuk na vymazání
    • strouhanka na vysypání mísy

    Postup: Bábovka v remosce patří mezi oblíbené dobroty. Postup je přitom tak snadný – zvládnou jej i podceňovaní tatínci! Veškeré ingredience smícháme a nalijeme do remosky. Pečení v remosce trvá asi 30 minut.

    Kuře v remosce

    • 125 g másla
    • 1 kuře
    • sůl dle chuti
    • mletá sladká paprika – dle chuti

    Postup: Po omytí kuře osušte, osolte a dovnitř kuřete vložte kousek másla. Do remosky vložte kuře prsy nahoru, poprašte mletou paprikou a na vršek položte plátky másla (tady nešetřete). Během pečení není nutné kuře otáčet ani podlévat. Doba pečení se odvíjí od velikosti kuřete. Přílohu necháme na vás. Ideální je rýže, brambory nebo nějaký chutný salát.

    Pizza v remosce

    • 1 bílý jogurt
    • 1 kelímek (od jogurtu) polohrubé mouky
    • 1/2 kelímku sójové mouky, případně vloček
    • špetka soli
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • 1 vejce

    Obložení pizzy:

    • plátky na tvrdo uvařených vajec
    • kostičky slaniny, salám
    • plátky rajčat a paprik
    • plátky tvrdého sýra
    • koření a kečup

    Postup: Mouku smícháme s jogurtem, kypřícím práškem do pečiva a vajíčkem. Směs osolíme a zpracujeme těsto. Remosku vymastíme a vložíme směs dovnitř. Suroviny dle chuti vkládáme až bude těsto trošku růžové, například sýr nasypeme až těsně před koncem pečení. Doba pečení se pohybuje dle síly těsta. Pizza v remosce patří mezi velmi oblíbené pochutiny.

    Chleba v remosce

    Příprava chleba v remosce je trošku náročnější. Je zapotřebí větší množství surovin a složitější postup. Z tohoto důvodu doporučujeme postup profesionálů.

    Vepřová pečeně na česneku

    Oproti chlebu není příprava masa v remosce složitá. Pro vepřovou pečeni na česneku budeme potřebovat:

    • 600 g vepřového plecka
    • 1 lžíci nakrájené slaniny
    • 1 středně velkou cibuli
    • 2-3 stroužky česneku
    • 1 lžíci hladké mouky
    • sůl

    Postup: Tato porce je vhodná pro 2 až 3 osoby. Do remosky nejprve necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, poté vložíme pokrájenou cibuli a česnek. Směs osmahneme a vsypeme nasolené maso, které ze všech stran opečeme dorůžova. Poté necháme dusit s přikrytým víkem, maso občas podléváme. Před podáváním není špatné hotový pokrm zaprášit moukou, rychle osmahnout a krátce povařit. Jako příloha se hodí chléb, brambory, rýže nebo čerstvý zeleninový salát z rajčat.

    maso v remosce, remoska recepty maso

    Nejprodávanější pečící pánve podle Heureky

    Sdílejte článek

    Ohodnoťte článek

    Celkové hodnocení: 5.0 (12 hlasů)

    Autor článku

    Petr Smejkal
    Petr Smejkal

    Milovník nových technologií, populární vědy, techniky, historie, internetu a knih. Obdivovatel Elona Muska, vesmíru a hrdinů (nejen) z 2. světové války.

    Podobné články

    Diskuse u článku

    Přidat komentář

    Přidat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Odeslat komentář