Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Nejlepší domácí udírny 2020

Datum 20.7.2020 Petr Smejkal Petr Smejkal

Není nic lepšího než dobře vyuzené maso. Hledáte udírnu, která bude kvalitní a její cena příznivá? V takovém případě doporučujeme velký test udíren, kde najdete nejlepší modely v poměru ceny a kvality.

Nejlepší celkově

Kvalitní udírna pro uzení a grilování. Vysoce efektivní a kompaktní zároveň.

Nejlepší cena/kvalita

Oblíbená dřevěná udírna na zahradu. Nabízí velkou kapacitu a snadnou obsluhu.

Nejlepší levná (do 2 000 Kč)

Levná, jednoduchá a přenosná udírna z pozinku, která nabízí slušnou kapacitu uzení.

1Nejlepší udírny

Recenze Weber Smokey Mountain Cooker – nejlepší přenosná udírna

Recenze Weber Smokey Mountain Cooker

Vhodná pro: uzení horkým kouřem, grilování | Topivo: dřevěné uhlí, brikety | Kapacita: průměrná | Počet roštů: 2 | Teploměr: ano | Materiál: smaltovaná ocel, hliník | Hmotnost: 18 kg | Rozměry: 106 × 50 × 50 cm | Přibližná cena: 12 990 Kč
Klady
  • Špičková kvalita zpracování
  • Pro uzení horkým kouřem a grilování
  • Na ryby, maso a další suroviny
  • Velmi efektivní spalování
  • Přenosná a kompaktní
Zápory
  • Kapacita může být limitující

Weber Smokey Mountain Cooker je vysoce kvalitní udírna s grilem, kterou doporučujeme i náročným strávníkům. Jedná se o přenosný typ, který po akci snadno uschováte ze zahrady nebo dvorku. Daný model se vyznačuje svojí všestranností. Můžete udit horkým kouřem nebo dobroty připravovat klasickým grilováním.Weber Smokey Mountain Cooker - vnitřek udírny

Obsluha celé sestavy je přitom snadná a zvládne ji úplný začátečník. Konstrukce je vyrobena z kvalitní smaltované oceli. Uvnitř udírny jsou dva pochromované rošty, kousek pod nimi je připravena porcelánem smaltovaná miska pro zachytávání přebytečného tuku a vody. Pro přikládání dřevěného uhlí a briket slouží velký zásobník s dvířky.

Teplotu můžete ovládat pomocí 3 samostatně regulovatelných otvorů. O výsledek se však nemusíte bát. Palivový rošt zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu tak, aby uhlí a případně brikety dobře hořely. Dle zkušeností uživatelů je efektivita spalování vynikající – ušetříte na palivu. V balení najdete ochranný obal, který udírnu Weber ochrání před deštěm a nepřízní počasí. Při troše péče vám vydrží opravdu dlouho.

Weber Smokey Mountain Cooker je špičková zahradní udírna, kterou můžete díky nízké hmotnosti (18 kg) pohodlně přenášet. Nevýhodou mohou být přítomné rošty a oválná konstrukce, jež může bránit v umístění delších kusů masa. Záleží ovšem na tom, co máte v plánu udit nebo grilovat.

Recenze Rulyt Tohos – kvalitní dřevěná udírna

Recenze Rulyt Tohos

Vhodná pro: teplé a studené uzení | Topivo: dřevo | Kapacita: 15-30 kg surovin | Počet roštů: bez | Teploměr: ne | Materiál: dřevo | Hmotnost: 26 kg | Rozměry: 66 × 57 × 115 cm | Přibližná cena: 8 200 Kč
Klady
  • Pěkné dřevěné zpracování
  • Na ryby, maso a další potraviny
  • Velká kapacita
  • Jednoduchá obsluha
  • Dobrý poměr cena/kvalita
Zápory
  • Nevhodná pro grilování
  • Teplota nesmí překročit 60 °C
  • Dodává se bez teploměru

Rulyt Tohos patří mezi dřevěné udírny pro domácí uzení. Její pořizovací cena není přemrštěná a používání naopak jednoduché. Recenzovaná domácí udírna je vyrobena z dřevěných smrkových palubek o síle 19 milimetrů. Uvnitř jsou připraveny dřevěné podpěry, na které pohodlně zavěsíte maso, klobásy, ryby, drůbež, sýry a další pochutiny.Rulyt Tohos - vnitřek

Zahradní udírna poskytuje prostor pro 15 až 30 kilogramů surovin. Jak vidíte, svojí kapacitou vás limitovat nebude. Tah hoření lze regulovat klapkou a teplota se dá vysledovat na teploměru. Ten ale není součástí balení. Dřevěná konstrukce umožňuje uzení pomocí teplého a studeného kouře, teplota by přitom neměla překročit 60 stupňů Celsia. Pak by mohlo dojít k poškození udírny.

Co se konstrukce týče, testovaný model Rulyt Tohos je opatřen otevíratelnými dvířky na pantech. Udírna je od topeniště oddělena kouřovodem o délce jednoho metru. Zkrátka klasická udírna na dřevo. Také topeniště si musíte doma vyrobit. Z textu je tedy zřejmé, že se jedná o nepřenosný typ. Není vhodný ani pro grilování. To si raději pořiďte gril.

Recenze Homelux HMLX 7001 – nejlepší levná domácí udírna

test Homelux HMLX 7001 - levná domácí udírna

Vhodná pro: uzení teplým a studeným kouřem | Topivo: dřevěné uhlí, dřevo | Kapacita: 6-7 kg surovin | Počet roštů: 2 | Teploměr: ano | Materiál: pozinkovaný plech | Hmotnost: 14 kg (přenosná udírna) | Rozměry: 39 × 80 × 28 cm | Přibližná cena: 2 000 Kč
Klady
  • Levná a přenosná
  • Vhodná na ryby, maso a další suroviny
  • Velká kapacita
  • Jednoduchá udírna (i pro začátečníky)
Zápory
  • Obyčejný design
  • Nevhodná pro grilování

Homelux HMLX 7001 je jednoduchá plechová udírna za příznivou cenu. Jestliže nechcete do vaší kuchařské výbavy investovat velké peníze, tenhle model by vás mohl zaujmout. Testovaná udírna je vhodná pro přípravu všech možných uzených pokrmů v klasických domácích podmínkách. Není potřeba nic složitě nastavovat.Homelux HMLX 7001

Udírna Homelux je proto vhodná pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Topit můžete dřevěným uhlím nebo vhodným dřevem, jako je například buk. Pro topivo je připraven velký a malý zásobník. Konstrukce je vyrobena z pozinkovaného plechu, takže něco vydrží. Přísun vzduchu je regulován otevíracími dvířky a otvorem v horní i dolní části.

Kapacita se pohybuje kolem 6-7 kilogramů. Přítomné háky (8 ks) a rošty (2 ks) vám dovolí vyudit maso, ryby, slaninu, klobásky, sýry, tofu a další dobroty. Součástí vybavení je odkapávací miska, nechybí ani teploměr pro kontrolu správné teploty.

Homelux je kvalitní přenosná udírna za nízkou cenu, která běžné nároky strávníků splní na maximum. Pokud bychom měli něco vytknout, napadá nás snad jen designová stránka. Pozinkování je sice fajn, z hlediska estetičnosti ale nevypadá nijak lákavě. To je ale drobnost, která nemá s používáním/uzením nic společného.

2Srovnávací test a porovnání udíren

Homelux HMLX 7001 Rulyt Tohos Weber Smokey Mountain Cooker Tohos KOMPLET SET Bradley Realtree Camo 4 Borniack Digital UWD-70
test Homelux HMLX 7001 - levná domácí udírna Rulyt Tohos - recenze dřevěné udírny Tohos KOMPLET SET - test Bradley Smoker Realtree Camo 4 recenze udírny Borniak - Udírna Digital UWD-70
Přibližná cena 2 000 Kč 5 300 Kč 9 990 Kč 7 350 Kč 13 000 Kč 20 990 Kč
Vhodná pro teplé a studené uzení teplé a studené uzení horké uzení, grilování teplé a studené uzení teplé a studené uzení teplé a studené uzení
Topivo dřevěné uhlí, dřevo dřevo dřevěné uhlí, brikety dřevo elektrická udírna elektrická udírna
Kapacita 6-7 kg 15-30 kg průměrná 15-20 kg 53 l 70 l
Grilování ne ne ano ne ne ano
Počet roštů 2 2 1 4 1
Teploměr ano ne ano ano ano ano
Materiál pozink dřevo smaltovaná ocel, hliník dřevo kov, plast kov, plast
Hmotnost 14 kg 26 kg 18 kg 16 kg 18,5 kg
Přenosná ano ne ano ne ano ano
Rozměry 39 × 80 × 28 cm 66 × 57 × 115 cm cm 106 × 50 × 50 cm 59 × 49 × 110 cm 43 × 37 × 80 cm  62 × 40 × 104 cm
Porovnat
ceny
Porovnat
ceny
Porovnat
ceny
Porovnat
ceny
Porovnat
ceny
Porovnat
ceny

3Nejprodávanější udírny

4Jak vybrat udírnu

Udíren existuje na trhu celá řada. Liší se jak svojí velikostí, tak svým zpracováním, materiály, objemem, vhodným topivem a výkonem. V rámci velkého testu udíren jsme připravili výčet nejdůležitější parametrů a informací, které byste měli před nákupem udírny znát. Takže pokud nevíte, jak udírnu vybrat, my vám na všechny otázky rádi odpovíme.rady jak vybrat udírnu

Druhy udíren podle topiva

Udírny se od sebe mohou lišit podle druhu topiva. Mezi nejčastější typy patří:

  • Elektrické udírny
  • Udírny na dřevo
  • Udírny na dřevěné uhlí
  • Multifunkční udírny – na dřevo, piliny, brikety, pomocí topné spirály

Elektrická udírna patří mezi nejmodernější typy. Uzení obstarává elektrická topná spirála, kterou je možné regulovat teplotu v udírně. Elektrická spirála může sloužit i jako zdroj tepla pro roztápění a vznik kouře z dřevěných drtí nebo pilin. Při správném používání ušetříte na spotřebě paliva, protože taková forma uzení je vysoce efektivní. Zároveň je schopna zkrátit dobu uzení bez nutnosti obsluhy – tedy vaší přítomnosti. Uzené výsledky jsou také zdravější. Otázka chuti je věc jiná, to necháme na vás.

Narazit ovšem můžete i na pokročilejší typy, jako je digitální udírna. Ta se pyšní automatizovaným procesem uzení, který ovládáte přes rozhraní displeje. Existují také udírny s grilem, jenž vám dovolí udit nebo grilovat dohromady. Můžete tím pádem udělat více masa najednou a ušetřit palivo.

Přenosné a pevně stojící udírny 

Udírny dělíme na přenosné a pevně stojící. Přenosné udírny nenabízí zpravidla takový objem, na druhou stranu si je můžete umístit kamkoliv potřebujete, přepravit na chalupu nebo k přátelům. Před nákupem budoucí udírny si tedy promyslete, zda bude mít své pevné místo nebo ji budete pravidelně transportovat z místa na místo. Náročným strávníkům a profíkům ale doporučujeme spíše pevně stojící typy.

Z čeho se udírna skládá

Udírna se skládá ze čtyř základních částí, které byste měli znát. Jaké to jsou?

Části Popis a k čemu slouží
Skříň Skříň je vlastně největší část udírny. Uvnitř se udí maso a jiné potraviny. Zpravidla bývá opatřena dvířky na pantu. Domácí udírna však může mít spoustu různých podob. Záleží jenom na vás, co vám vyhovuje.
Komín Důležitý prvek každé udírny. Z komínu uniká kouř ven. Pokud by komín neměl správný tah, mohlo by dojít k uhašení zdroje tepla nebo špatnému procesu uzení.
Ohniště Jde o zdroj tepla, kde topíte dřevem nebo jiným palivem. Ohniště by mělo být situováno níže, než je samotná udírna/suroviny. Díky takovému postavení bude kouř postupovat správnou cestou vzhůru k cíli.
Kouřovod Kouřovod je cesta, kterou se dostane kouř z ohniště/topeniště do udírny. Kouřovod může být roura nebo vyzdívaný kanál z šamotových plátů. Délka by měla být minimálně 2 metry.

Velikost udírny a kapacita

Ještě předtím, než si začnete vybírat svoji udírnu, byste měli vědět, jaké množství dobrot budete udit. Na trhu se nachází velká spousta typových provedení, která se liší nejen vzhledem, ale také objemem.kapacita udíren

Proto si dobře promyslete, kolik masa budete pravidelně udit. Pokud sem tam pár kousků klobás, pak asi nemá smysl do udírny investovat velké peníze. Zbytečně velký objem pak budete zbytečně vytápět a na výslednou pochutinu čekat déle.

Spolu s kapacitou narůstají rozměry udírny. Čím větší kapacitu bude dané zařízení mít, tím logicky vzroste rozložitost a hmotnost. Přenosné udírny jsou samozřejmě menší a jejich hmotnost se pohybuje zhruba do 20 kilogramů. I na váhu pamatujte, protože se vám bude hodit při transportu. Jestliže ale udírnu necháte na jednom místě napořád, hmotnost řešit nemusíte.

Materiál

Udírny mohou být typicky dřevěné. Dřevo v sobě skýtá určité kouzlo, které jiný materiál prostě nenabízí. Někteří lidé na něj nedají dopustit a dřevěnou konstrukci považují za nutnost. Dřevěná udírna má však i svoji stinnou stránku. Mezi největší zápory patří omezená životnost a omezení teploty. Pokud bude na udírnu pršet a svítit ostré letní slunce, příliš dlouho nevydrží. To stejné platí o stupních, které nesmí přesáhnout určitou teplotu (zpravidla 60 stupňů Celsia). Pokud byste topili neuváženě, mohlo by dojít k poškození konstrukce.

Kromě dřeva se můžete setkat s nerezovými typy nebo pozinkovanou konstrukcí. První varianta je nejtrvanlivější, ale také nejdražší. Udírny z pozinku jsou o něco lehčí a také nabízí slušnou kvalitu. Nezapomeňte na to, že v tomto případě je před prvním uzením nutné provést první uzení naprázdno, aby došlo k odstranění nežádoucího filmu a látek z povrchu.

Měření teploty

Při uzení hraje zcela zásadní roli teplota. Tu měříme a kontrolujeme pomocí teploměru. Bez teploměru udit ani nezačínejte. Pakliže nedodržíte správný postup uzení, výsledek nebude stát nikdy za to. Každý typ uzení si žádá osobitý postup a teplotu. Teplotu je nutné neustále kontrolovat a v případě náhlého snížení nebo zvýšení zareagovat.Měření teploty v udírně

Údržba udírny

Nemusíte se ničeho bát, údržba udírny nepatří mezi složité činnosti. Po každém uzení byste měli očistit rošty a háčky. Svoji pozornost si zaslouží tak ohniště, ze kterého je vhodné vymést popel a zbytky materiálu. Pokud máte udírnu kovovou, je dobré očistit vnitřní části tak, abyste je zbavili tukových sraženin nebo dehtu. Pamatujte na to, že všude prochází kouř, který se poté zachycuje na mase. Udírnu tedy čistíte pro sebe, nikoliv pro někoho jiného.

Čím topit v udírně

Čím topit v dřevěných udírnách

Při uzení hraje důležitou roli také materiál, kterým topíme/udíme. Nejlépe jsou na tom dřevěné udírny, v nichž můžeme topit dřevem, štěpkou a pilinami. Nezapomínejte na to, že druh dřeva ovlivňuje výslednou chuť a vůni vyuzených surovin. A čím tedy topit v dřevěných udírnách?

Mezi nejoblíbenější topivo patří tvrdé dřevo, jako je buk, bříza nebo olše. Oblíbená je také višeň, švestka, jabloň, ořech nebo hrušeň. Naopak nepoužíváme dřevo jehličnanů, které by chuť uzených pokrmů negativně ovlivnilo. Obsahuje totiž pryskyřici – tedy smůlu.

Výhody topení dřevem

Topení dřevem je nejekonomičtější. Pokud máte doma zahradu, logicky se dá očekávat, že se najde i nějaký ten ráz dřeva. Dřevo bychom měli před vhozením do topeniště zbavit kůry, nemělo by být shnilé a už vůbec ne nabarvené nebo nalakované. Ideální je, pokud je dobře vyschlé.

Nevýhody topení dřevem

Mezi stinné stránky topení dřevem patří horší regulace teploty v udírně. Když přiložíte příliš mnoho dřeva, teplota náhle vystoupá a její snížení není tak snadné.

Čím topit v elektrických udírnách

Elektrické typy jsou vhodné pro topení kusovým dřevem. Nejčastěji to bývá štěpka, piliny nebo speciální udící brikety. Díky specifičnosti topiva se snáze udržuje teplota v udírně, což je velmi praktické. Velkým pomocníkem je zásobník s automatickým podavačem. Vy tak nemusíte u udírny trávit dlouhé hodiny – systém se postará o vše za vás. Štěpek existuje celá řada, dokonce bývají i ovoněné nějakou příchutí.

Nejlepší maso k uzení

Pamatujte na to, že udit můžeme vlastně cokoliv. Klidně sýry a zeleninu. Uzené maso je ovšem nejlepší, o tom není nechyb. Aby byl výsledek co nejchutnější, maso by mělo být vždy čerstvé a kvalitní. Udit se dá vepřové, hovězí, zvěřina, telecí i jehněčí.

maso k uzení

V prvním případě lze udit jakoukoliv část, u hověziny kuchaři obvykle doporučují kýtu na šunku. Pokud si děláte zálusk na drůbež, tady jsou nejvhodnější stehna, která obsahují nejvíce tuku. Vyudit můžeme klidně kuřecí, husí nebo kachní stehna.

Udit lze i ryby. V případě menších úlovků dejte do udírny vykuchanou a očištěnou rybu v celku, u větší kusů se doporučují pěkné filety.

Při uzení dodržujte postup, který má každé maso lehce odlišný. Například tučnější kusy se udí déle než maso libové. Při uzení také neplatí pravidlo čím déle, tím lépe (většinou). Zdlouhavá příprava může způsobit hořkou a zkyslou chuť.

Náš tipNáš tip

Pro uzení je nejlepší velký tlustý kus masa. Díky takové struktuře nebude maso vysušené a uzením neztratí svoji chuť.

5Jak udit

Uzení rozdělujeme na tři základní typy. Jeden od druhého se liší teplotou v udírně. Obecná poučka zní, že čím kratší dobu maso v udírně stráví, tím vyšší teplotu musíme zvolit. Uzení ovšem patří mezi delší přípravu masa, proto bychom neměli nic uspěchat. Pamatujte na to, že čím kratší čas maso udíme, tím bude méně trvanlivé. A jaké druhy uzení tedy máme?Jak udit - rady a nápady

Uzení studeným kouřem

Velmi pomalé uzení, které patří mezi nejdelší ze všech. Studený kouř je nejlepší pro trvanlivé uzeniny, jako je lovecký salám, vysočina či Herkules. Maso se do udírny vkládá při teplotě 40 °C. Jakmile oschne, teplotu snížíme na 20 °C. Udíme minimálně 1 den: většinou 1-3 dny. Uzení studeným kouřem patří mezi nejzdravější formu uzení.

Uzení teplým kouřem

Asi nejrozšířenější forma uzení – skvělá například pro slaninu. Takto upravené maso sice nemá takovou trvanlivost jako po uzení studeným kouřem, pro přímou spotřebu je ovšem ideální. V udírně by mělo ideálně být 50-60 °C. Abychom dosáhli nejlepších výsledků, maso bychom měli udit po dobu 3-5 hodin. Pokud teplota v udírně překročí 60 °C, zamezí se odkapávání tuku z potravin. Před vložením masa do horkého kouře bychom je měli rozvlážet ve vodě o teplotě 70-90 °C, čímž zabráníme orosení během uzení a případné nahořklé chuti.

Uzení horkým kouřem

Nejrychlejší forma uzení masa. Maso je vhodné nejprve naložit alespoň na tři hodiny a poté je okapané vložit do udírny. V udírně by měla být teplota kolem 60 °C, postupně ji zvyšujeme až na nějakých 90-100 °C. Doba uzení se pohybuje kolem 1-1,5 hodiny. Ideální je, aby byl kouř vlhký a hustý, protože právě v takové podobě nejlépe proniká do povrchu masa. Doba uzení horkým kouřem hraje zásadní roli. Pokud budete maso udit delší dobu, může získat chuť po vaření. Kuchaři doporučují maso nevystavovat teplotním šokům, protože hrozí vytvoření kůrky, která by zabránila prohřátí masa zevnitř.

Slovník pojmů při uzení

Během uzení se můžete setkat s řadou názvů, kterým nemusíte úplně rozumět. Proto jsme připravili výčet nejpoužívanějších pojmů, o nichž byste něco měli vědět.

Pojem  Co znamená
Rozvlažení masa Rozvlažení masa znamená proces přípravy masa před uzením. Maso ponoříme do vařící vody o teplotě 70-90 °C po dobu 5-20 minut. Postup ohřátí zabrání orosení masa v udírně, takže pak nehrozí nakyslá nebo nahořklá chuť. Před vložením rozvlaženého masa do udírny nezapomeňte každý kousek osušit. Klobásy ani ryby se nerozvlažují.
Zarajbování masa Jedná se o naložení masa pomocí solící směsi. Každou část a záhyb je dobré pečlivě obalit a protřít. Po oklepání přebytečné soli vložíme takto připravené maso natěsno do připravené nádoby.
Šrůtek Šrůtek je obecně považován za kus masa připravený do udírny.
Metoda palce a ukazováčku Jednoduchý způsob, jak zjistit, zdali je maso připraveno k uzení. Vezměte šrůtek naloženého masa z láku a přibližně 5 centimetrů od okraje zmáčkněte maso palcem a ukazováčkem proti sobě. Pokud se prsty přiblíží téměř k sobě, maso je připraveno k uzení. Pokud ne, maso je stále tvrdé, a proto je vraťte do láku. Pokud nemáte čas již čekat, i takto nepřipravené maso lze udit. Ovšem pouze teplým nebo horkým kouřem – studené uzení by maso dostatečně nepřipravilo, a to by zůstalo i nadále tvrdé.

Nejoblíbenější značky udíren

Udírny Kaiser

Pro středně náročné strávníky doporučujeme udírnu Kaiser. Tahle značka u nás prodává levné nebo středně drahé typy. Vyrábí zpravidla modely v nerezovém provedení, které dlouho vydrží a působí kvalitně.

Udírna Kaiser

Udírny Homelux

Pro méně náročné zákazníky je udírna Homelux ideální. Její cena se totiž většinou pohybuje kolem 2-3 tisíc, takže neutratíte velké peníze. Většina udíren nabízí teplé a studené uzení, pokročilejší typy bývají opatřeny prosklenými dvířky.

Udírny Homelux test

Udírny Bradley

Společnost Bradley má na poli udíren velké zastoupení. K dostání jsou skutečně levné modely za pár tisíc, ale také drahé udírny určené profesionálům. Takový typ stojí přes 30 tisíc korun a nabízí obrovský výkon, spolehlivost a velký objem – výjimkou není ani 30 roštů.

Udírny Bradley a jejich recenze

Udírny Rulyt

Značka Rulyt vyrábí především dřevěné udírny. Ty se nám moc líbí hlavně po stránce designové. Použitá prkna vypadají hezky, tudíž se taková udírna na vaší zahradě bude krásně vyjímat. K dostání jsou udírny střední cenové kategorie. Můžete se těšit na slušný objem a jednoduché používání.

Rulyt udírny - testy

Cena udíren

Zapomenout nesmíme ani na cenu, která je pro mnohé z vás rozhodující. Docela nás překvapilo, že se dají udírny pořídit i za pár tisíc korun. Je sice pravda, že nejsou závratně kvalitní a své mouchy mají, pro uzení masa, ryb a dalších dobrot ale stačí. Ceny jsme rozdělili do 3 kategorií.

Udírny do 3 000 Kč

Leč by se to nemuselo ani zdát, také udírna se dá pořídit do 3 tisíc korun českých. Očekávat samozřejmě nemůžete kdovíjakou kvalitu a objem. Zpravidla se jedná o udírny ze dřeva, ke kterým je potřeba dodělat zdroj tepla, někdy je nutné pořídit i kouřovod. Existují však i výjimky v podobě pozinkovaných konstrukcí, které jsou rovněž cenově dostupné. Udírnu za takto nízkou cenu doporučujeme lidem, kteří uzení berou spíše jako občasnou aktivitu pro zpestření svého jídelníčku.

Udírny do 10 000 Kč

V téhle kategorii se již nachází kvalitní udírny, a to jak ze dřeva, tak z pozinku nebo elektrické typy. Vyznačující se velkým objemem, několika rošty, kouřovodem a velkým objemem. Za takové peníze dostanou co chtějí i nejnáročnější kuchaři. Své limity však tyto udírny mohou mít.

Udírny nad 10 000 Kč

Poslední kategorie se zpravidla týká profesionálů, kteří mají restauraci a žádají si přípravu velkého množství dobrot najednou. Najdete zde většinou elektrické udírny, které mívají automatický podavač topiva a jsou vysoce výkonné a vlastně téměř bezobslužné.

Rada kde koupit udírnu

Prodejců udíren existuje spousta. My vám doporučujeme srovnávač cen Heureka, kde si vyberete tu pravou přesně podle svého vkusu. Levné a dražší udírny najdete také v e-shopu Electronic-star.cz. Sledovat se vyplatí také Lidl, šetřivým doporučujeme bazar.

Zdroje:

iDnes.cz

Receptyonline.cz

Bydleni.cz

Sargodesign.com

Nejlepší udírny podle uživatelů

Sdílejte článek

Ohodnoťte článek

Zatím nikdo neohodnotil, buďte první.

Autor článku

Petr Smejkal
Petr Smejkal

Petr má rád nové technologie, historii, internet a zajímavé knihy. Obdivuje Elona Muska, působí jako externí redaktor Prima ZOOM a postupně proniká do tajů SEO. Více informací o nás >>

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář